sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Makustelijoiden helpot ja nopeat: tomaattinen chorizopasta

Helpot ja nopeat -sarja jatkaa pastaruuilla. Tällä kertaa makuaineena on espanjalainen chorizo.


Netti on suorastaan turvoksissa erilaisista chorizokastikkeista pastalle. Suurimmassa osassa kastikkeisiin tulee useita mausteita, sipulia, viiniä – jopa kermaa. Tässä tomaattisessa chorizokastikkeessa on pyritty yksinkertaisuuteen ja nopeuteen. Mitä maukkaampaa chorizo on, sitä vähemmän lisämaustamista tarvitaan.

Kastike valmistuu tarpeen vaatiessa samassa ajassa kun pasta kypsyy.


Tomaattinen chorizopasta yhdelle
50 g chorizoa kuutioitunatilkka öljyä
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 dl paseerattua tomaattia
120 g pastaa
suolaa (pastan keitinveteen)

Paista chorizokuutiot pannulla tilkassa öljyä, pippuroi. Kun chorizo on ruskistunut, lisää sekaan pilkottu valkosipulinkynsi. Kun valkosipulin tuoksu pannulla voimistuu, heitä sekaan desi paseerattua tomaattia. Kiehauta.

Jos kastikkeesta näyttää tulevan liian kuivaa, sitä voi notkistaa pastan keitinvedellä.

Tarkista suola, vaikka chorizo onkin suolaista. Sekoita mieleiseen pastaan. Nauti.


Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti