sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi alkoi pannukakuilla – den nakna kokkens pankaka show

Lupaan, etten tänäkään vuonna käytä liikaa aikaa kodinhoitoon.
Tämän keski-ikäisen pariskunnan uusi vuosi meni niin, että käytiin elokuvissa, syötiin hyvin Tokyo 55:ssä, katsottiin skumpan kera kotona toinen elokuva, jossa on yksi elokuvahistorian tunnetuimmista orgasmikohtauksista. Käytiin ihmettelemässä puolilta öin raketteja puolen tunnin ajan. Tultiin kotiin ja herättiin juuri sopivasti kuulemaan Tarja Halosen viimeinen uudenvuodenpuhe.

Kaiken tämän huhkinnan jälkeen oli aika saada aamiaista. Nyt oli sopiva hetki amerikkalaistyylisille pannukakuille. Sellaisille ihanan kuohkeille paksummille lettusille, joita nautitaan vaahterasiirapin ja voinokareiden kera.

Houkutteleva resepti uuden vuoden pannareille löytyi Alastomana kokkina tunnetuksi tulleelta Jamie Oliverilta. Joulupyhien aikaan tuli syömisen ja lukemisen välillä katseltua pari jaksoa The Naked Chefin jouluspesiaaleja, ja pannarit jäivät kaihertamaan mielessä. Jouluruokien sekaan ne eivät olisi mahtuneet, mutta heti ensimmäisen paremman tilaisuuden tullen pannu kuumaksi ja pannarit tulemaan.

Pidän The Naked Chefin ensimmäisistä ruokaohjelmista, mutta minusta on rasittavaa katsoa näitä uusimpia sarjoja, joissa Oliver rehellisesti sanoen vaikuttaa melko maaniselta matkasaarnaajalta ravintonäkemystensä kanssa. No offence.

Paistuu paistuu tirisee.
Tarja Halonen päätti puheensa ja minä hätistin ukko-kullan pois keittiöstä. Takaisin saa tulla, kun pannarit ovat lautasella!

Alastoman kokin pannukakkuesitys
Mukailtuna Jamie Oliverin reseptin mukaan.

1 kuppi tai muki jauhoja
1 kuppi tai muki maitoa
1 suuri kananmuna (jos munat ovat pieniä, laittaisin kaksi)
1-1,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 päärynä (tai vaikka omena, olisi varmasti maistuva)
voita paistamiseen

Tarjoiluun ainakin voinokareita, vaahterasiirappia. Banaaniviipaleet ja mustikat ovat myös hyviä. Jamie Oliver tarjoili omat pannukakkunsa luonnonjogurtin ja juoksevan hunajan kera.

Sekoita keskenään jauhot, maito, muna, leivinjauhe ja suola. Lisää kuorittu ja raastettu päärynä sekaan ja sekoita massa hyvin. Paista pannulla pieniä pannukakkuja. Pannukakkutaikina on sen verran paksua, että et välttämättä tarvitse erillistä lettupannua. Tarjoile heti.

Jos muki-mitta askarruttaa, niin desimääränä voisi sanoa, että noin 2,5–3 dl jauhoja ja maitoa. Pääasia on, että kumpaakin ainesosaa on sama määrä. Tästä määrästä taikinaa tuli noin 15–18 pannukakkua.

Eat me.
Pannukakut olivat nopeat valmistaa ja niistä tuli herkullisia. Kahdestaan syötiin koko satsi, mutta saattaisihan tuosta riittää useammallekin. Että näin antoisasti lähti 2012 käyntiin.

Riitta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti