perjantai 7. tammikuuta 2011

Antaa hyvän kiertää – 365 days – 365 viewings of Julie & Julia

Julia Child vei aidon ranskalaisen keittiön Yhdysvaltoihin kirjallaan Mastering the Art of French Cooking (Suom. Ranskalaisen keittiön salaisuudet) ja sitä seuranneilla lukuisilla tv-esiintymisillä. Childin kirja kuuluu jokaisen ruokaa tekevän peruskirjastoon.

Ranskalaisen keittiön salaisuudet - klassikko myös Suomessa
Julie Powell päätti tehdä ankealta tuntuneen elämän avaamiseksi kaikki Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjan reseptit ja kertoa prosessista blogissa. Blogista syntyi kirja Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen.

Powellin kirjasta ja Julia Childin elämäkerrasta teki Nora Ephron varsin kelvollisen elokuvan nimeltä Julie & Julia.


Kierrätys ja Julia Childin matka medioista toiseen ei pääty tähän. Lawrence Dai – ”I am a college student with way too much time on my hands” – on perustanut blogin: The Lawrence/Julie & Julia Project), jossa hän katsoo Julie & Julia -elokuvan joka päivä vuoden ajan ja kirjoittaa siitä päivittäin.

En ole aivan varma kumpi on rankempi suoritus: tehdä kaikki ruuat Ranskalaisen keittiön salaisuuksista vai katsoa Julie & Julia 356 kertaa - ja vielä blogata siitä.

Rankkaa bloggaamista.

Uutta elokuvaa odotellessa!

Tero

PS. Ilman twitterpersoona @mpeltolan tweettiä en olisi blogia löytänyt.

2 kommenttia:

  1. Leffan päivittäinen katsominen voisi olla tuskallisempaa. Itse katson elokuvaa säännöllisin väliajoin, mutta skippaan Julie-osuudet ja keskityn ainoastaan Streepin mahtaviin Julia-tulkintoihin :-)

    VastaaPoista
  2. Keittokirjan läpi keittäminen toisi ainakin enemmän vaihtelua kuin saman leffan katsominen päivät pääksytysten. Henkilökohtaisesti minua ei hirvittävästi houkuttele minkäänlaiset pakkoprojektit, mutta mielenkiintoista niitä on seurata.

    Tero

    VastaaPoista