maanantai 14. lokakuuta 2013

Suppilovahverokastike – helppo ja herkullinen

Sienistä voi tehdä monenmoisia kastikkeita ja kermainen sienikastike on yksi perussienikastikkeista. Kastiketta tehdään usein pikkukattilallinen ja se suurustetaan tavallisesti vehnäjauhoilla tai vaihtoehtoisesti peruna- tai maissitärkkelyksellä. Kastikkeessa saattaa olla nestettä niin paljon, että se muistuttaa suurustettua keittoa.


Tiiviimpikin kastike – ja ilman jauhoja – on mahdollinen. Meidän suosimaa vähäkermaista kermakastiketta voi fiksailla vähän sen mukaan, minkä kanssa sitä syödään. Pastalle tai paahtoleivälle kelpaa hyvin tiivis kastike, perunalle kannattaa käyttää kermaa hieman runsaammin.

Suppiskastike pastalle
290 g tuoreita suppilovahveroita (tällä kertaa)
1 rkl öljyä
valkopippuria (maun mukaan)
1 pieni punasipuli pilkottuna

1 rkl voita
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
suolaa (maun mukaan)
1 dl + loraus kermaa
persiljaa, n. vajaa puolikas puntti
(+ kahdelle hengelle, n. 300 g pastaa) 

Paista tuoreet sienet öljyssä kuiviksi ja pyöräytä sekaan valkopippuria. Kun sienet näyttävät paistuvan, eivätkä enää keittyvän, heitä sekaan 1 rkl voita ja pilkottu sipuli. Kun sipuli on kypsää, lisää valkosipuli. Kun valkosipulin tuoksu nousee nokkaasi, lisää suolaa ja kaada desi kermaa sienten sekaan. Keitä kerma kasaan ja lisää persiljasilppua.

Ennen pastan sekoittamista kastikkeeseen, lisää kastikkeeseen hieman kermaa, jos kastike on liian kuivan tuntuista. Lisää pasta pannulle sekä hieman pastan keitinvettä. Sekoita ja annostele. Maista, tarvitseeko kastike vielä suolaa tai pippuria. Lisää, jos tarvitsee.


Annoksen päälle voi laittaa vielä persiljaa. Tarjoile pippurimyllyn ja juustohiirien varalta parmesaniraastekipon kera.

Tero (Riitta oli kakkoskameran varressa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti