Ilmajoen makkaramestarit messuilla. Tekevät Suomen parhaita raakamakkaroita he. |
Ja vielä: jos tuon ”hyvän elämän” ottaisi vakavasti – eikä perverssinä maailmankuvana – messukeskuksessa olisi pitänyt olla myös kirja- & hyvä elämä -messut sekä musiikki- & hyvä elämä -messut, sillä niin kirjat kuin musiikki kuuluvat mielestäni siihen oikeaan hyvään elämään. Kuuluu siihen pari muutakin jutskaa.
Kirjamessuilta tarttui matkaan Tammen julkaisema Makkaroita maailmalta. Viinin lipittely & ruoka & new age -messuilta tarttui mukaan tietenkin makkaroita ja Eiringin osastolta yltiöhyvää pastaa.
Makkaroita maailmalta on brittien kirjoittama (Nick Sandler ja Johnny Acton) ja sen on kääntänyt Siiri Susitaival. Usein käännettyjen ruokakirjojen ongelmana on, että niitä ei ole sovellettu Suomen oloihin. Tämän kirjan osalta se ei ole ongelma. Ehkä ainoa ruuanvalmistuksessa esitelty ainesosa, jota meiltä ei löydy on steriloiva Milton-neste. Ilman sitä pärjää suomalainen makkarantekijä.
Italialaiset salamit messukasassa. |
Hollannin messuosaston makkaravalikoimaa. |
Kolmas ja laajin vinkkeli makkaroihin on niiden käyttö ruoanvalmistuksessa. Nämä reseptit ovat ainakin minulle pääosin jonninjoutavia. Kiinnostuksen kohteista kai on kyse: minua olisivat kiinnostaneet enemmän makkarareseptit kuin reseptit makkara-aterioista. Joitakin kiinnostavia reseptejä tuli toki vastaan, kuten makkaracannellonit.
Kirjan lopussa on sanasto-osa, jossa esitellään sanakirjamaisesti maailman makkaroita.
Makkaranteko kotona on lystiä puuhaa. |
Makkarakirjoja. Joitakin joutaviakin... |
Tero
Eiring on ehkä yks parhaista puodeista, mitä tiedän. Näkee, että on Jonas tehnyt just sellasen, missä haluaisi asiakaana käydä. Minä tykkään.
VastaaPoistaHartsa
En tunne Eiringin omistajia, mutta liikkeessä on aina mukava käydä.
VastaaPoistaTero
Meille saapui kotiin oma lihamylly ja makkarasuppilo, ehkä paras lahja tässä elämässä. Sormet syyhyävät päästä kokeilemaan kaikenlaisia kunnollisia makkaroita.
VastaaPoistaKiitos kirjavinkeistä! Vähän selailin tuota uutuusmakkarakirjaa, mutta jäi tällä kertaa ostamatta. Ehkä luotan enemmän tuohon mainitsemaasi opukseen. Vahtera ja Nurmi ei voi olla väärässä.
Hienoa! Itse tehty makkara tuottaa poikkeuksellista mielihyvää :)
VastaaPoistaTero