Lupaan, etten tänäkään vuonna käytä liikaa aikaa kodinhoitoon. |
Kaiken tämän huhkinnan jälkeen oli aika saada aamiaista. Nyt oli sopiva hetki amerikkalaistyylisille pannukakuille. Sellaisille ihanan kuohkeille paksummille lettusille, joita nautitaan vaahterasiirapin ja voinokareiden kera.
Houkutteleva resepti uuden vuoden pannareille löytyi Alastomana kokkina tunnetuksi tulleelta Jamie Oliverilta. Joulupyhien aikaan tuli syömisen ja lukemisen välillä katseltua pari jaksoa The Naked Chefin jouluspesiaaleja, ja pannarit jäivät kaihertamaan mielessä. Jouluruokien sekaan ne eivät olisi mahtuneet, mutta heti ensimmäisen paremman tilaisuuden tullen pannu kuumaksi ja pannarit tulemaan.
Pidän The Naked Chefin ensimmäisistä ruokaohjelmista, mutta minusta on rasittavaa katsoa näitä uusimpia sarjoja, joissa Oliver rehellisesti sanoen vaikuttaa melko maaniselta matkasaarnaajalta ravintonäkemystensä kanssa. No offence.
Paistuu paistuu tirisee. |
Alastoman kokin pannukakkuesitys
Mukailtuna Jamie Oliverin reseptin mukaan.
1 kuppi tai muki jauhoja
1 kuppi tai muki maitoa
1 suuri kananmuna (jos munat ovat pieniä, laittaisin kaksi)
1-1,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 päärynä (tai vaikka omena, olisi varmasti maistuva)
voita paistamiseen
Tarjoiluun ainakin voinokareita, vaahterasiirappia. Banaaniviipaleet ja mustikat ovat myös hyviä. Jamie Oliver tarjoili omat pannukakkunsa luonnonjogurtin ja juoksevan hunajan kera.
Sekoita keskenään jauhot, maito, muna, leivinjauhe ja suola. Lisää kuorittu ja raastettu päärynä sekaan ja sekoita massa hyvin. Paista pannulla pieniä pannukakkuja. Pannukakkutaikina on sen verran paksua, että et välttämättä tarvitse erillistä lettupannua. Tarjoile heti.
Jos muki-mitta askarruttaa, niin desimääränä voisi sanoa, että noin 2,5–3 dl jauhoja ja maitoa. Pääasia on, että kumpaakin ainesosaa on sama määrä. Tästä määrästä taikinaa tuli noin 15–18 pannukakkua.
Eat me. |
Riitta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti