Tattiraviolit: pohjoiskarjalaiset tatit kohtaavat italialaisen ruokakulttuurin. |
00-jauhoilla onnistuu pastanteko. |
Täytepastan tekeminen on hieman pelkän pastataikinan tekoa kinkkisempää, mutta sitäkin voisi useammin tehdä. Minulla meinaa mennä hermot näpertelyssä, mutta onneksi lakto-ovolla on leipurin sielu, joten hän hoiti raviolien väkertämisen. Suurten linjojen miehenä tein taikinan.
Kohta saavat munat ja jauhot kyytiä. |
Pastataikina (noin 60–70 ravioliin, jos käytät taikinan tarkkaan)
2 kananmunaa
200 g vehnäjauhoja (00- tai durum-jauhoja)
+ vehnäjauhoja taikinan viimeistelyyn
Laita jauhot ja kananmunat yleiskoneen kutteriin. Aja taikina yhteen. Jos kananmunat ovat isoja, saat varsin kostean taikinapallon. Jos kananmunat ovat pieniä, saat rakeisen kasan. Kävi niin tai näin, pyörittele ja rusentele kutterista löytyvästä materiaalista taikinapallo ja kääri se tuorekelmuun. Laita taikina jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi. Pitempikin säilytys on mahdollista.
Kyytiä on saatu. |
Mä tahtoo veivaa, veivaa! |
Tattiraviolin täyte (riittää noin 80–100 ravioliin)
60 g kuivattuja tatteja
60 g sipulia
2 valkosipulin kynttä
voita paistamiseen
mustapippuria
suolaa
100 g ricotta-juustoa
1 kananmuna
Liota tatteja puolisen tuntia vedessä. Säilytä liotusliemi.
Paista tatit ja pilkottu sipuli voissa, johon on lorautettu tilkka öljyä. Kun tatit ovat paistuneet, lisää silputtu valkosipuli.
Kun valkosipulin tuoksu tunkee nenään, kaada pannulle tattien liotusliemi. Anna liotusliemen kiehua kokonaan pois. Suolaa ja pippuroi.
Jäähdytä massa. Kun massa on jäähtynyt, laita massa tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta tai muuta voimahärpäkettä), johon lisäät myös ricotan ja kananmunan. Hurista massa tasaiseksi. Tarkista suolan ja pippurin tarve.
Tursotusta. |
Laita massa pursotuspussiin tai vaikka pakastepussiin raviolien täyttämistä odottamaan.
Kansi päälle. |
Kun olet saanut raviolit askarreltua, keitä valmiita ravioleja runsaasti suolatussa väljässä vedessä pari minuuttia. Suutuntuma kertoo pastan kypsyyden paremmin kuin sekuntikello. Maista.
Sujuu kuin stanssi. Ylijäänyt taikina meni takaisin pastamankeliin. |
Kastike tattiraviolille
Voita
Parmesaania raastettuna
Mustapippuria
Vesi kiehuu, voi paistuu. Tuorepasta nousee keitettäessä aina pinnalle. |
Tero
NAMM!
VastaaPoistaHienoa! Tuli taas kerran nälkä teitin blogia lukiessa :)
VastaaPoistaMaukkaita ovat tattiraviolit. Väkertämisen väärtejä :)
VastaaPoistaTero
Näyttää hyvältä. Pitääpä kaivaa pastakone ja kuivatut tatit kaapista piahkoin. :)
VastaaPoistaSuosittelemme. Täyte onnistui todella hyvin. Pastaa voi tehdä kyllä enemmän, että koko täytemäärä tulee käytettyä ravioleihin. Jos pastaa jää liikaa, sen voi aina kuivata.
VastaaPoistaTero
Olipas kerrassaan mainion näköistä väkertämistä, ja uskoisin maunkin olleen kohdallaan. Loppusilauksen voi+parmesaani+mustapippuri-yhdistelmän on vaan pakko toimia! :)
VastaaPoistaEi ole voin voittanutta kastikkeena :)
VastaaPoistaTero
Aivan hitsin hyviä!!!
VastaaPoista