Vilkaisin aamulla lehden luettuani Maija keittää kotona -opusta (Alli Oksanen – Liisa Harmio, 4. Painos 1965). Painoin jotakuinkin mieleen maksalaatikon vaatimat ainesosat.
Maija hurvittelee mausteilla. Yksi valkopippuri! |
Maksalaatikko (Maijan mukaan)
2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
6 dl kulutusmaitoa
1 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
2–3 rkl tummaa siirappia
½ rkl suolaa
1 hienonnettu valkopippuri (ihan totta!)
¼ tl kuivattua meiramia
1 dl rusinoita
250 g jauhettua naudan maksaa
1 kananmuna
Voita vuoan voiteluun sekä maksalaatikon pinnalle
Korppujauhoja maksalaatikon pinnalle
Maksalaatikko matkalla uuniin. |
Kuumankostean minä tunsin maksalaatikon... |
En ole varmaankaan kymmeneen vuoteen maistanut kaupan maksalaatikkoa, joten en pysty tekemään vertailua. Tämä laatikko ainakin oli hyvää.
Tero
Kiitos, Tero!
VastaaPoistaMinä en edes muista, milloin (jos koskaan?) olen syönyt kaupan maksalaatikkoa. Muistan kuitenkin lapsena tykänneeni äidin tekemästä maksalaatikosta, siispä olen todella kiitollinen sinulle, Tero, että jaoit tämän kanssanne. Meilläkin saadaan vielä tämän vuoden aikana ainakin kerran kotitekoista maksalaatikkoa :)
Mukava kuulla. Itsekin hämmästelin, miten hyvää tämä maksalaatikko oli. Luullakseni valkopippurin voi aivan hyvin jättää poiskin :)
VastaaPoistaTero
Heh, itse ajattelin aivan samaa luettuani tänpäiväisen hesarin eli että pitäisipä tehdä maksalaatikkoa kerrankin itse, kun en koskaan sitä kaupastakaan osta. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaJa vielä sanotaan, ettei kukaan lue enää lehtiä :)
VastaaPoistaTero
Teidän keittiössänne tehdään jatkuvalla syötöllä meikäläisen herkkuruokia! Saanko mä muuttaa teille asumaan?
VastaaPoistaMeidän perheen naiskiintiö on täynnä ja toivon, että myös mieskiintiö. Muuten kyllä :)
VastaaPoistaTero