keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Lähiruokaprojekti: "Merihaan lehtokotiloista escargotiksi"


Projekti alkoi tänään 31.7.2013 lehtokotiloiden keräämisellä Merihaasta.

Kotiloiden käsittelyyn käytämme näitä kahta väljää ohjeistusta

MTV3.fi: Puutarhaetanat riesana? Näin valmistat lehtokotiloista ruokaa
Bert Christensen's Weird & Different Recipes: Snails from Your Garden to Your Table

Kiitokset Facebookiin kaikille etanakasvatusohjeista vinkanneille.

Lähiruokahanketta voi seurata Makustelijoiden Facebook-sivulla. Blogaus hankkeesta julkaistaan parin viikon päästä, kun lehtokotilot ovat muuttuneet etanoiksi ja nautittu runsaan voin kera.

Tero

Merihakalainen lehtokotilo nimeltään Marko.

Eki, Raija, Ville, Asko, Keke ja Anna-Marjaana.

Merihakalainen lehtokotilo luonnollisessa ympäristössään: Merihaassa.


Kotiloiden huuhtelua.

Huuhtelua helpottaa siivilä.

Kotilot uudessa kodissaan.

Kotilot tutkivat uutta kotiaan uteliaana. "Free-e Snail Mandela-a-aaaa."

Nohevimmat ryhtyivät välittömästi syömään.

LISÄYS 4.8.2013.

Hämeessäkin on huomattu lähiruokahankkeemme :) (Hämeen Sanomat 4.8.2013)

4 kommenttia:

  1. Tätä projektia pitää jäädä seuraamaan :D

    VastaaPoista
  2. Aivan samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, jännityksellä odotan kulinaarista loppuratkaisua! Täällä reissun päällä Alsacessa on etanoita Tarte Flamben päällä, perinteisesti valkosipulissa, erilaisissa kastikkeissa ja voitaikinatorttusten sisällä kastikkeen ympäröimänä. Voisi vielä maistaa jotain muuta uutta tapaa...

    VastaaPoista
  3. Voi olla, että tämä projekti on niin voimia vievää ja poikkeuksellinen meidän arjessamme, että teemme nilviäiset ihan vain valkopipulivoilla :)

    Yllättävän työlästä on putsata joka päivä etanat ja niiden koti. Kovia sotkemaan ovat kotilot. Sitkasta kakkaa....

    Tero

    VastaaPoista