Projekti alkoi tänään 31.7.2013 lehtokotiloiden keräämisellä
Merihaasta.
Kotiloiden käsittelyyn käytämme näitä kahta väljää ohjeistusta
-
MTV3.fi: Puutarhaetanat riesana? Näin valmistat lehtokotiloista ruokaa
-
Bert Christensen's Weird & Different Recipes: Snails from Your Garden to Your Table
Kiitokset
Facebookiin kaikille etanakasvatusohjeista vinkanneille.
Lähiruokahanketta voi seurata
Makustelijoiden Facebook-sivulla. Blogaus hankkeesta julkaistaan parin viikon päästä, kun lehtokotilot ovat muuttuneet etanoiksi ja nautittu runsaan voin kera.
Tero
|
Eki, Raija, Ville, Asko, Keke ja Anna-Marjaana. |
|
Merihakalainen lehtokotilo luonnollisessa ympäristössään: Merihaassa. |
|
Kotiloiden huuhtelua. |
|
Huuhtelua helpottaa siivilä. |
|
Kotilot uudessa kodissaan. |
|
Kotilot tutkivat uutta kotiaan uteliaana. "Free-e Snail Mandela-a-aaaa." |
LISÄYS 4.8.2013.
|
Hämeessäkin on huomattu lähiruokahankkeemme :) (Hämeen Sanomat 4.8.2013) |
Tätä projektia pitää jäädä seuraamaan :D
VastaaPoistaTervetuloa seuraamaan :)
VastaaPoistaTero
Aivan samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, jännityksellä odotan kulinaarista loppuratkaisua! Täällä reissun päällä Alsacessa on etanoita Tarte Flamben päällä, perinteisesti valkosipulissa, erilaisissa kastikkeissa ja voitaikinatorttusten sisällä kastikkeen ympäröimänä. Voisi vielä maistaa jotain muuta uutta tapaa...
VastaaPoistaVoi olla, että tämä projekti on niin voimia vievää ja poikkeuksellinen meidän arjessamme, että teemme nilviäiset ihan vain valkopipulivoilla :)
VastaaPoistaYllättävän työlästä on putsata joka päivä etanat ja niiden koti. Kovia sotkemaan ovat kotilot. Sitkasta kakkaa....
Tero