Tuffen herkusta saa vallan verratonta marokkolaista rieskaa. Yleensä myynnissä on niin monivilja- kuin ohraversiot rieskasta.
Marokkolaista moniviljarieskaa. |
Rasvaisuutta on sen verran riittävästi, että lisävoiteluja leipä ei tarvitse. Rieskan voi riipiä naposteltavaksi ja se sopii hyvin mausteisten ruokien kumppaniksi. Pidän rieskan suutuntumasta: se vaihtelee sitkeän pehmeästä miellyttävään sitkeän kovaan. Vaikea selittää, kokeilkaa itse.
Kysyin joskus kauppiaalta, miten rieska pitäisi syödä. Kauppias suositteli rieskan lämmittämistä paistinpannussa. Hyvää se oli niinkin, mutta jostain syystä olemme mieltyneet syömään rieskan huoneenlämpöisenä.
Mikäli marokkolaista rieskaa ei syö heti, se kannattaa säilyttää muovipussissa. Paperipussissa leipä kovettuu yön aikana melko kovaksi korpuksi.
Beduiinin lihapiirakka on täytetty leipä tai leipätasku.
Kalpea kuva ei tee oikeutta beduiinin lihiksen maulle. |
Oivaa pikaruokaa.
Tero
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti