Julia Child vei aidon ranskalaisen keittiön Yhdysvaltoihin kirjallaan
Mastering the Art of French Cooking (Suom.
Ranskalaisen keittiön salaisuudet) ja sitä seuranneilla lukuisilla
tv-esiintymisillä. Childin kirja kuuluu jokaisen ruokaa tekevän peruskirjastoon.
|
Ranskalaisen keittiön salaisuudet - klassikko myös Suomessa |
Julie Powell päätti tehdä ankealta tuntuneen elämän avaamiseksi kaikki Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjan reseptit ja kertoa prosessista blogissa. Blogista syntyi kirja
Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen.
Powellin kirjasta ja Julia Childin elämäkerrasta teki
Nora Ephron varsin kelvollisen elokuvan nimeltä
Julie & Julia.
Kierrätys ja Julia Childin matka medioista toiseen ei pääty tähän.
Lawrence Dai – ”I am a college student with way too much time on my hands” – on perustanut
blogin: The Lawrence/Julie & Julia Project), jossa hän katsoo
Julie & Julia -elokuvan joka päivä vuoden ajan ja kirjoittaa siitä päivittäin.
En ole aivan varma kumpi on rankempi suoritus: tehdä kaikki ruuat Ranskalaisen keittiön salaisuuksista vai katsoa Julie & Julia 356 kertaa - ja vielä blogata siitä.
Uutta elokuvaa odotellessa!
Tero
PS. Ilman twitterpersoona @mpeltolan tweettiä en olisi blogia löytänyt.
Leffan päivittäinen katsominen voisi olla tuskallisempaa. Itse katson elokuvaa säännöllisin väliajoin, mutta skippaan Julie-osuudet ja keskityn ainoastaan Streepin mahtaviin Julia-tulkintoihin :-)
VastaaPoistaKeittokirjan läpi keittäminen toisi ainakin enemmän vaihtelua kuin saman leffan katsominen päivät pääksytysten. Henkilökohtaisesti minua ei hirvittävästi houkuttele minkäänlaiset pakkoprojektit, mutta mielenkiintoista niitä on seurata.
VastaaPoistaTero