tag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post5236966876415937874..comments2023-11-04T10:52:58.909+02:00Comments on Makustelijat: Tarjolla tänään löysää munaaMakustelijathttp://www.blogger.com/profile/08605089891576464578noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post-59609524010916758562013-07-08T11:24:57.369+03:002013-07-08T11:24:57.369+03:00Olen nähnyt jossain, kenties Molekyyligastronomia-...Olen nähnyt jossain, kenties Molekyyligastronomia-blogissa, että valkuainen olisi hauduttamisen jälkeen pastettu erikseen.<br /><br />Joku aika sitten saimme Spis-ravintolassa älyttömän hyvää korvasieni keittoa, missä oli mukana 64 asteen muna. Sopassa ei löysä valkuainen haitannut sitäkään, jota se muutoin on haitannut.<br /><br />TeroMakustelijathttps://www.blogger.com/profile/08605089891576464578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post-64406435009025315792013-07-04T18:04:30.959+03:002013-07-04T18:04:30.959+03:00Kiva blogi teksti. Eksyin tänne keitettyäni kovan ...Kiva blogi teksti. Eksyin tänne keitettyäni kovan keltuaisen hyllyvän löysän valkuaisen keskelle. Kaadoin vedenkeittimestä kiehuvaa vettä kylmään kattilaan ja annoin munien hautua ehkä 15 minuuttia. Ihan maukasta tuo valkuaislima, vaikka rakenne onkin hieman spermainen heteromiehen makuun. Vaatikohan valkuaisen kunnollinen hyytyminen kuitenkin korkeamman lämpötilan kuin 63 astetta? Vaikka pieni lämpöshokki kiehuvassa vedessä ennen haudutusta.Kova keltuainennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post-44826344825288136972012-01-16T11:52:59.719+02:002012-01-16T11:52:59.719+02:00Suojapeltiin ei ole hirveästi mitään laikkuja tull...Suojapeltiin ei ole hirveästi mitään laikkuja tullut. Ehkä siinä vähän ruskeampi rantu on siinä kohdalla, missä veden pinta yleensä on, mutta ei mitään merkittävää.Miikahttps://www.blogger.com/profile/14601847785087332727noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post-77585518833306395582012-01-16T10:12:39.334+02:002012-01-16T10:12:39.334+02:00Ensimmäisen kananmunien hauduttelun jälkeen pumppu...Ensimmäisen kananmunien hauduttelun jälkeen pumppu rupesi todellakin temppuilemaan. Yli 50 asteessa se vain lakkasi pumppaamasta. Kyse ei ollut esimerkiksi ilmakuplista, koska ravistelut ja koputtelut eivät auttaneet. Onneksi sain vehkeen vaihdettua. Vaihto onnistui heti, kun Addelice sai mailinsa toimimaan :) Tämä nykyinen Swid on pelannut ihan hyvin.<br /><br />Onko sinulla Swidin suojapelti värjäytynyt laikukkaan ruskeaksi? Onkohan meillä Merihaassa värjäävää vettä, vai mikä lienee…<br /><br />Voisiko mahdolliset kalkkikertymät aiheuttaa rahinaa?<br /><br />TeroMakustelijathttps://www.blogger.com/profile/08605089891576464578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post-21182837401976616132012-01-15T20:14:49.628+02:002012-01-15T20:14:49.628+02:00Miten Swidin pumppu vinoili? Omani on toiminut hyv...Miten Swidin pumppu vinoili? Omani on toiminut hyvin, mutta minusta tuntuu että pumpun ääni on muuttunut vähän rahisevammaksi kuin mitä se alkuun oli.Miikahttps://www.blogger.com/profile/14601847785087332727noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post-36522985613117688812011-12-07T23:03:23.620+02:002011-12-07T23:03:23.620+02:00Pakko vielä kommentoida Swid-sirkulaattorin asiaka...Pakko vielä kommentoida Swid-sirkulaattorin asiakaspalvelua. Kun saivat sähköpostinsa toimimaan :) lähettivät viestiä, että uusi laite lähetetään minulle viallisen tilalle tuota pikaa. Mainiota!<br />TeroMakustelijathttps://www.blogger.com/profile/08605089891576464578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post-55333228128748201392011-12-06T16:30:17.821+02:002011-12-06T16:30:17.821+02:00Mainiot kovaksi keitetyt kananmunat tulivat Modern...Mainiot kovaksi keitetyt kananmunat tulivat Modernist Cuisinen "best bet" -vinkillä: 79 astetta ja 35 minuuttia. Sirkulaattori vinoilee edelleen...<br />TeroMakustelijathttps://www.blogger.com/profile/08605089891576464578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post-3165718725099196742011-12-04T18:41:03.843+02:002011-12-04T18:41:03.843+02:00Kiistämättä minä olen ainoa makustelijoista, jolle...Kiistämättä minä olen ainoa makustelijoista, jolle kelpaa myös erittäin löysä valkuainen.<br /><br />Kokeilimme juuri 68-asteisia munia ja valkuaisongelma tuli lakto-ovolle vastaan jälleen. Minulle kelpasi.<br /><br />TeroMakustelijathttps://www.blogger.com/profile/08605089891576464578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3442744842207943015.post-37197657182105493712011-12-04T12:53:43.284+02:002011-12-04T12:53:43.284+02:00Noille kaikille lämpötiloille olen kuullut jonkun ...Noille kaikille lämpötiloille olen kuullut jonkun selityksen tai perustelun. Esimerkiksi noilla matalilla lämpötiloilla haetaan usein kypsennettyä kananmunaa, jossa kuitenkin vielä olisi raaán kananmunan maku(Kypsymisen pitäisi alkaa maistua jossakin 65 asteen yläpuolella, mutta en ole sitä itse testannut.) Tuo minun molekyyligastronomia-blogissa tehty juttu on Arto Rastaan resepti. Lämpötila 68C valittiin, koska siihen kypsennetty keltuainen on rakenteeltaan hauskan plastinen, mutta valkuainen jäi mielestäni ikävän vetiseksi. Arto keksi parantaa valkuaisen rakennetta paistamalla sen erikseen lettupannulla. Toivottavasti saat sirkulaattorisi kuntoon!Anuhttps://www.blogger.com/profile/02924303102903549678noreply@blogger.com